Nem kell baktériumoktól tartani egy igényes szoliban

Nem kell baktériumoktól tartani egy igényes szoliban

2017-07-24

A szoláriumokkal kapcsolatban sokszor találkozhatunk ellenérvekkel, melyek lebeszélnének a használatáról.

Némelyiknek van valóságalapja, mások pedig teljes mértékben tévhiteken alapulnak, de sajnos eléggé elterjedtek ahhoz, hogy jó néhány embert elriasszanak a szolárium használatától.

Az egyik leggyakrabban hangoztatott ellenérv, hogy a szoláriumban mindenféle betegségeket kaphat el az ember, amiket aztán nagyon nehezen lehet kikezelni. Vajon van alapja ennek a feltevésnek, vagy csak fölösleges ijesztgetés? Tényleg el lehet kapni betegségeket a szoláriumban, és ha igen, milyeneket? Hogyan kerülhetjük el, hogy összeszedjünk egy fertőzést?

Minden a higiénián múlik

Nos, annyi valóságalapja ennek éppenséggel van, hogy ha nincs egy szolárium megfelelően tisztítva, nem tartják be a higiéniás feltételeket, akkor valóban el lehet kapni különböző betegségeket. Ugyanis ide, mint tudjuk, emberek járnak, akik különféle baktériumokat hordozhatnak a bőrükön. Innentől kezdve pedig, ha nem tisztítják a gépeket rendesen, minden egyes ember után, bizony összeszedhetjük egymás betegségeit.

Fertőtlenítés – mivel?

Vannak vendégek, akik áttörlik maguk után a szoláriumot, ugyanakkor könnyelműség volna csak erre hagyatkozni. Minden szoláriumban a személyzet dolga, hogy gondoskodjon a rendszeres fertőtlenítésről nem csak magán a gépen, hanem a környezetében is. Egy igényes szolárium alapvető ismérve a higiénia, ahol igazán adnak a minőségre, ott nem engedhető meg, hogy ezt a kérdést félvállról vegyék. Léteznek speciális, plexikre kifejlesztett tisztítószerek, a legtöbb szoliban ezeket alkalmazzák.

Álló szolárium esetében fontos higiéniás elem az eldobható papír lábalátét, így a lábak is védve vannak. A szolikban használatos szemüvegek rendszeres fertőtlenítése is alapvető fontosságú. Ugyanakkor ha extra védelemre vágysz, kérhetsz fóliát: ez egyszer használatos, felragasztják a gépre, amit használsz, majd leszedik, és kidobják. Így garantáltan nem érintkezel senki baktériumaival.

 


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!