Szolárium és anyajegyek – kell-e miattuk aggódni?

Szolárium és anyajegyek – kell-e miattuk aggódni?

2017-07-31

Akinek az átlagosnál több anyajegy van a bőrén, vagy van egy-két nagyobbacska, azt általában óva intik attól, hogy az anyajegyeket közvetlenül érje a nap.

Javasolni szokták, hogy a pöttyöket kenjék be naptejjel jó vastagon, de még jobb, ha le is ragasztják. Ezek után természetesen adódik a kérdés, hogy mi a helyzet a szoláriummal? Vajon ott is kellenek extra óvintézkedések, vagy a szolárium ilyen szempontból teljesen biztonságos terep, és egyáltalán nem lehet gond abból, ha közvetlenül találkoznak az anyajegyeink a barnító fénnyel?

Nem olyan erős, mint a napsugárzás

Nos, tény, hogy a szolárium sugarai közel sem olyan erősek, mint a napsugarak, ezért nem is lehetnek annyira károsak. Sőt, az új típusú csövek esetében már maximalizálva van a sugárzás erőssége, így tulajdonképpen leégni sem olyan egyszerű, még akkor sem, ha fehérebb a bőrünk, és kicsit hosszabb időt töltünk a gépben. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezekkel a csövekkel már ész nélkül lehet szolizni, csupán annyit jelent, hogy biztonságosabbak, ugyanakkor jobban tud érvényesülni a barnító hatásuk.

Hogyan hat ez az anyajegyekre?

Természetesen a nagyobb biztonság az anyajegyekkel kapcsolatban és érvényesül, de ezt továbbra sem úgy kell elképzelni, hogy egyáltalán nem kell rájuk odafigyelni. Leragasztani az anyajegyeket nem kell a szoláriumban, de a bőr felszínéből kiálló, esetleg nagyobb méretű anyajegyeket fontos bekenni alaposan fényvédő krémmel, mielőtt szoláriumozni kezdünk.
Átlagos anyajegyek nem igényelnek különösebb óvintézkedéseket, de azért természetesen nem árt őket figyelemmel kísérni. Ezen a téren alapszabály, hogy bármilyen változást észlelünk egy anyajeggyel kapcsolatban, tehát megváltozik a színe, a formája, vagy épp dudorodni kezd, mikor eddig a bőrbe simult, mindenképpen fel kell keresnünk egy bőrgyógyászt. Ezt egyébként is érdemes évente megtenni szűrési céllal, de ha szoláriumozunk, mindenképpen ajánlott!


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!