Szolárium etikett – mire illik odafigyelni?

Szolárium etikett – mire illik odafigyelni?

2016-09-22

Életünknek szinte minden területén vannak szabályok, amiket be kell tartani a békés együttélés érdekében. Nincs ez másképp a szoláriumban sem, ahol szintén több ember fordul meg egy nap, így a rájuk való tekintettel bizony alkalmazkodni kell.

A szoláriumban jellemző írott és íratlan szabályok leginkább a tisztaság és a higiénia fenntartására szolgálnak, ami nem egy utolsó szempont egy olyan helyen, ahol ruha nélkül tartózkodunk, pláne, ha valami hozzánk is ér, mint a fekvő szoliban.

Mivel mi sem szeretnénk egy koszos, igénytelen szoláriumban barnulni, ahol mindenféle betegségeket elkaphatunk, mindenkinek az az érdeke, hogy betartsa a szabályokat. Persze ehhez nem árt őket ismerni, és tudni, miért vannak, így nem fölösleges korlátoknak tekintjük majd őket.Mikre kell odafigyelni a szoliban?

• Tisztán menj oda! Te sem örülnél neki, ha egy koszos ember után kellene barnulnod a gépben, igaz? Nos, mások sem örülnek neki, pláne, hogy egy mosdatlan embernek kellemetlen szaga is lehet, ami sokáig érezhető, miután elment. Éppen ezért mindig zuhanyozz le, mielőtt szolizni mész, ügyelj rá, hogy tiszta legyen a bőröd!

• Ne csak magad előtt fertőtleníts! Főleg a fekvő szoláriumban van lehetőség arra, hogy magad is áttöröld a gépet fertőtlenítővel, mielőtt belefekszel. Természetesen ezt megteszi a személyzet is mindenki után, de sokan szeretik maguk megcsinálni. Ne csak magad előtt, hanem magad után is töröld át a szoláriumot, törekedj a rend és tisztaság megtartására – hiszen te is így szeretsz odamenni, nem igaz?

• Smink és parfüm tabu! Ha sminket viselsz a szoliban, saját magaddal is kiszúrsz, mert a legtöbb alapozó fényvédős, így nem biztos, hogy szépen barnulsz majd, de az sem jó, hogy összekened vele a gépet. A parfümöd illata ugyanakkor biztos, hogy ott marad egy darabig, az viszont korántsem biztos, hogy mások szeretnék érezni. Légy erre tekintettel! Az alapozó, make-up vagy parfüm fényérkényeséget válthat ki, vagyis elszíneződött foltok alakulhatnak ki a bőrön. Ezért is fontos a “smink-mentesség”!


• Mindent úgy hagyj, ahogy találtad! Igen, a személyzet dolga a szolárium rendben tartása, de alapvető dolog, hogy ha valamit használunk, olyan állapotban hagyjuk, ahogy találtuk. Így van ez a szoláriumban is. Pakolj össze magad után, ne hagyd szét a használt papírtörlőt stb.!

 


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!