Szoláriumozás otthon – miért nem a legjobb módszer?

Szoláriumozás otthon – miért nem a legjobb módszer?

2017-01-20

Aki gyakran szoláriumozik, abban előbb-utóbb logikusan felmerül a kérdés, hogy nem lenne-e hosszútávon kifizetődőbb venni otthonra egy gépet, mint folyton eljárkálni egy stúdióba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valljuk be, nem teljesen érthetetlen a gondolat, mégis ritkán szokták megvalósítani. Hogy miért, annak természetesen megvan az oka: egy ilyen gép nem olcsó, és nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy vásároljanak egyet. Emellett ráadásul ott vannak még a fenntartási költségek is, na meg az esetleges szervizelés, karbantartás. Nem éppen filléres tételek, és egy átlagembernek nincsenek fizető vendégei, akik mindezt finanszírozzák, ellentétben a szalonokkal.

Nem csak az anyagi oldala problémás

Mindemellett persze vannak kiemelkedő anyagi körülmények között élő emberek is, akiknek a pénz nem igazán számít, és megengedhetik maguknak a szolárium beszerzését és üzemeltetését is. Van is rá azért példa, hogy valaki ezt a megoldást választja.

A szolárium otthoni használata ellen ugyanakkor nem csak az anyagiak szólnak. Számos olyan dolog van, ami problémát okozhat, hiszen eltűnnek a profi, ellenőrzött körülmények, és senki sem szól rá az emberre, ha valamit éppen rosszul csinál, vagy rosszul készül csinálni. Ebből pedig lehetnek bajok.

Hajlamosak vagyunk túlzásba vinni

Aki annyira szeret szolizni, hogy otthonra is beszerez magnak egy gépet, az bizony hajlamos lehet arra, hogy túlzásba vigye. A gép mindig ott van kéznél, bármikor rendelkezésre áll, nem kell várni, nincs korlát. Ez jó pár embert arra sarkall(na), hogy szolizzon, amikor csak tud. Az ésszerűsség, mint alapelv így eltűnik, helyette jóval több időt tölthetünk a szoliban fekve, mint kellene.

Nincs szakértői segítség

Egy másik probléma, hogy egy igényes, minőségi szalonban bármi gondja adódik az embernek, ott van a hozzáértő személyzet, akihez fordulhat a kérdéseivel. De otthon ki segít? Ki mondja meg, hogy milyen a bőrtípusunk, és ehhez mennyi lenne az ideális szoláriumban töltött idő? Kitől kérdezhetjük meg, hogy mit kenjünk magunkra szoli előtt és után, ami tényleg hatékony? Segítség nélkül akár kárt is okozhatunk magunknak.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!