Te tudod, hogy melyik bőrtípusba tartozol?

Te tudod, hogy melyik bőrtípusba tartozol?

2019-02-27

Alapvetően a jó eredményekhez az életben az egyik legfontosabb dolog, hogy ismerd önmagad.

Legyen szó arról, hogy egy kozmetikai krémet választasz, vagy éppen napozáshoz készülődsz. A szoláriumozásnál is az első lépések között a bőrtípusodat kell meghatározni, hiszen nem mindegy, hogy a bőröd hogyan barnul. Esetleg könnyen leég? Vagy nehezebben barnul? Szárazabb vagy zsírosabb a bőröd? Ehhez csupán végig kell, gondold, hogy nyaralás alatt hogyan reagált a bőröd az UV sugarakra. A bőrtípusunk egy öröklött tényező így megváltoztatni nem tudjuk.

1-es bőrtípus:
Aki ebbe a bőrtípusba tartozik annak sajnos tilos szoláriumot használni! Ők azok a típusú emberek, akiknek jellemzően nagyon világos a bőrük, sok szeplőjük van, jellemzően vöröses-szőke a hajúk és kék a szemük. Nagyon gyorsan leégnek, és nem is tudnak lebarnulni. Nekik sajnos a napozást is kerülni kell, és ha kint tartózkodnak, akkor a legmagasabb faktorszámú krémet kell használniuk.

2-es bőrtípus:
Nekik is világosabb a bőrük, általában sok kisebb anyajegyük van, szőke hajúak és a szemük világos. Ők is leégésre hajlamosak, de érdekes, mert az ő esetükben egy idő után bebarnul a bőr. Aki ebbe a bőrtípusba tartozik, ő már napozhat, de fokozottan figyelnie kell az időtartamra és a leégést neki is, ahogy minden más bőrtípus esetén el kell kerülnie.

3-as bőrtípus:
Ezzel a bőrtípussal rendelkező emberek normál bőrszínűek és anyajegyből sincs sok a testükön. Hajuk világosabb, viszont a szemük sötétebb és inkább lebarnulnak, mint leégnek. Aki ebbe a bőrtípusba tartozik, annak igen szerencsés a helyzete, hiszen sokkal intenzívebben barnulhatnak és tovább is élvezhetik a hosszan tartó barna bőrüket.

4-es bőrtípus:
Rájuk szokták mondani, hogy ők az igazi kreol bőrűek. Sötét hajúkról és szemükről már távolról lehet sejteni, hogy bizony ők bírják a Napot. Rendkívül gyorsan barnulnak és sokáig is tart a barnaságuk.

Szoláriumozás megkezdése előtt az első és legfontosabb lépés, hogy meghatározd a bőrtípusodat és az alapján kell elindulni, felépíteni a szoláriumozás mennyiségét, idejét. Az oldalon lévő SzoliRend kalkulátor segítségével pár perc alatt megtudhatod a bőrtípusodat és ennek segítségével meg tudod tervezni a napozási kúrádat. A barnulást fokozatosan és mértékletesen kell alkalmazni, és lehetőleg EU 0.3-as szolárium csöveket válassz a szoláriumozás során.

 


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!