Télen még több előnye van a szoláriumozásnak

Télen még több előnye van a szoláriumozásnak

2017-01-09

Aki egy kicsit beleássa magát a szoláriumozásba, az hamar láthatja, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem ártalmas a szolizás, sőt, számos jótékony hatása is akad.

Különösen igaz ez a téli hónapokban, amikor alapvetően igen kevés napfényhez jut a szervezetünk. Bár a szolárium nem egyenlő a napfénnyel, nagyon hasonlóan működik, ezért a testünkre, szervezetünkre is hasonló hatást gyakorol. Valódi napfény híján tökéletes alternatíva a szolárium, „mellékhatásként” pedig még szép barnák is leszünk tőle.

D-vitamin forrás

A D-vitamint a szervezetünk elsősorban a napfény használatával állítja elő. Minél többet vagyunk tehát a napon, annál több D-vitamint tud termelni a szervezetünk. Nyáron ezzel még nincs is gond, hiszen néhány esősebb, borúsabb napot leszámítva folyamatosan élvezhetjük a napsütést. Télen ugyanakkor gyakoribb a borús időjárás, és amikor szép is az idő, csak pár órát élvezhetjük a napsugarakat, mert a nap későn kel és hamar lenyugszik. Ilyenkor ezért elég gyakori probléma a D-vitamin hiány. Ha szoláriumozunk, a testünk a szoliban kapott fénysugarakból is elő tudja állítani a D-vitamint, így úrrá tudunk lenni a helyzeten.

Hangulatjavító hatású

Télen egy idő után megfigyelhető, hogy az emberek hangulata egyre komorabb lesz. Ez is a napfény hiányának tudható be, valamint annak, hogy későn világosodik, korán sötétedik, gyakori a rossz idő, hideg van. A szoláriumozás kész felüdülés ilyen körülmények között. A zord, hideg, sötét utcáról bemegy az ember a szoliba, és nekiáll egy kicsit „napfürdőzni”. Sokkal szebbnek látod a világot pár perc szoli után, a tested szinte feltöltődik energiával, a rosszkedved pedig elszáll.

Nem leszel sápadt

És ne feledkezzünk meg a szolárium valódi céljáról: a szép barna bőrről. Nyáron ez elérhető lenne a nap segítségével is (habár kétséges, hogy ez mennyire biztonságos), télen azonban szoli nélkül mindenki sápadttá, fehérré válik. Szolival megtarthatod az egészséges barnaságodat, nem mellesleg a pattanásos, mitesszeres bőr is sokkal szebb és egységesebb lehet a szolinak köszönhetően.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!