Tényleg komoly fertőzésveszélynek vagy kitéve a szoláriumban?

Tényleg komoly fertőzésveszélynek vagy kitéve a szoláriumban?

2016-11-15

A szolárium ellenzői sok ellenérvet tudnak felsorakoztatni, hogy meggyőzzenek, ne akarjunk mesterségesen barnulni. Vannak érvek, melyekről azonnal érződik, hogy nem teljesen megalapozottak, és vannak olyanok, amiken azért elgondolkodik az ember, hiszen rosszat nyilván senki nem akar magának.

Az utóbbi csoportba általában az egészséggel kapcsolatos aggodalmak tartoznak. Nem véletlenül foglalkoztatja annyira az embereket, hogy milyen hatással is van a bőrre a szolárium. Vajon tényleg káros? Mennyi szolizás biztonságos? Honnan kezdődik a túl sok?

Nem a bőrrák az egyetlen azonban, amitől félni szoktak egészségügyi szempontból. Tekintve, hogy a szoláriumba az emberek többsége meztelenül, vagy majdnem meztelenül fekszik be, nem ritka, hogy a vendégek a fertőzésveszélytől tartanak. De mennyire lehet ennek alapja?Milyen fertőzésektől félünk?

Leginkább azok a betegségek aggasztják az embereket, amik a bőrt érintik, mivel az érintkezik a géppel. A gombásodás miatt például elég sokan aggódnak, mivel köztudott, hogy a gomba nagyon könnyen és gyorsan terjed. Emellett persze ki tudja, milyen ember után fekszünk be a szoláriumba, kinek milyen betegsége van, mennyire figyel a személyes higiéniára. Tény, hogy van ok az aggodalomra.

Jobb a helyzet, mint egy uszodában

Ugyanakkor, ha belegondolunk, százszor nagyobb az esélye, hogy az uszodában kapunk el valamit, méghozzá a víz miatt. A szolárium esetében csupán arra kell figyelni, hogy olyan helyre menjünk, ami tiszta, és nagy gondot fordítanak arra, hogy a gépeket mindenki után alaposan fertőtlenítsék. Ha ez megtörténik, nincs miért aggódni, hiszen a fertőtlenítő szerek elég erősek ahhoz, hogy megöljék a baktériumokat, gombákat, és a tisztaság is biztosított.
Amennyiben különösen félsz attól, hogy elkapsz valamit, válaszd az álló szoláriumot, ahol a testednek nem kell a géphez érnie. Így végképp nincs ok aggodalomra, hiszen nem érintkezel azzal a felülettel, ami potenciális baktériumhordozó lehet.

 


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!