Ti kérdeztek- Mi válaszolunk

Ti kérdeztek- Mi válaszolunk

2018-05-18

Miért foltos a bőr szoláriumozás után?

A rendszeres szolárium használó tudja, hogy bizony a teljes barnaság elérése érdekében bizony sok mindent kell betartani. Ezekről már korábbi blog bejegyzésekben ejtettünk szót. Itt például megemlítettük, hogy szoláriumozás előtt le kell mosni a sminket, el kell távolítani a parfümöt. De tegyük fel, hogy mindent betartasz, mégis fura foltok jelennek meg rajtad. Kérdések sora érkezik hozzánk nap, mint nap, a válaszokról most lerántjuk a leplet.Fehér foltok

Szoláriumozás után azt tapasztalod, hogy a lapockádon és a feneked bizonyos részein egyenetlen fehér foltok jelentek meg. A magyarázat egyszerűbb, mint gondolnád:
A fehér foltok úgynevezett felfekvési pontok, ahol a test a legnagyobb nyomással feküdt a plexifelületen, így korlátozottabb volt a vérkeringés, ezért a barnulás sem olyan intenzív, mint a test egyéb részein. Ajánlott álló szoláriumban napozni néhány alkalommal, ahol az egész bőrfelület egyenletesen barnul.

Barna foltos bőr

Szoláriumozást követően észrevetted, hogy a bőrödön barnás elszíneződések jelentek meg.
A foltos bőrnek több oka lehet. Lehetséges, hogy korábbi leégés/hámlás után a bőr nem tud egyenletesen pigmentálódni. Ha esetleg bronzosítós szolárium krémet használtál, lehetséges, hogy nem egyenletesen lett felkenve a krém. Esetleg valamilyen fényérzékenyítő gyógyszerszedés miatt van. Finoman le kell radírozni a teljes bőrfelületet, majd fokozatosan, mértékletesen kell újra megkezdeni/folytatni a barnulást.

Piros foltok

Szoláriumozás után azt tapasztaltad, hogy a bőröd helyenként pirosabb?
Ezt a szolárium értágító, vérbőségfokozó hatása okozza. Kis idővel magától elmúlik, de nyugtató géllel, aloe géllel felgyorsíthatjuk a folyamatot.
Ezek ellen a foltok ellen nehéz tenni, de nem lehetetlen. Fogadd meg a tanácsainkat szolizás előtt és után és így minimális arányra tudod csökkenteni a bőr elszíneződéseket.
Ha úgy érzed, hogy maradt még benned kérdés, akkor tedd fel az oldalon a szakértőnknek:  Kérdezd a szakértőt!


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!