Szolárium lexikon

A megfelelő D vitamin szint Európában is problémát jelent - Európa-szerte 177 milliárd Eurot lehetne spórolni

2016-06-30

A Sunlight Research Forum (SRF) 2009. áprilisi sajtóközleményében nyilvánosságra hozott információk szerint az európai egészségügyi kormányzatok 177 milliárd Eurot spórolhatnának, amennyiben a lakosság megfelelő D vitamin szinttel rendelkezne.

A szoláriumozás szerepe a D vitamin termelésben

2016-07-10

Az utóbbi néhány évben egyre többet hallhatunk arról, milyen fontos szerepe van a D vitaminnak egészségünk megőrzésében, bizonyos betegségek megelőzésében.

Ahogy a Földön minden élőlénynek, az emberi szervezetnek is szüksége van mértékletes napsugárzásra. De a többi élőlénytől eltérően, mi emberek mindent megpróbálunk megtenni annak érdekében, hogy elkerüljük napot. Az elmúlt időszakban számos kétes csoport indított lejárató kampányt a nap ellen, elmosva a választóvonalat a túlzásba vitt napozás – amely valóban komolyan fenyegetheti egészségünket – és egyáltalán a napozás között.

A napfény életfontosságú szerepe

2016-09-19

A svéd kisfilm a két legelismertebb D-vitamin kutató: Moan és Holick professzorok véleményét mutatja be a napfény életfontosságú hatásairól, betegség- és rákmegelőző szerepéről. Kutatási eredményeik a leghatározottabban támasztják alá azt a tényt, hogy napfény nélkül nincs élet, nincs egészség.
(Ide be van szúrva egy videó: Sun, wind and dioxines c. Youtube vid)

Egy rejtélyes betegség

2016-09-20

 

 Mi az a malignant melanoma?

Korai öregedés?

2016-09-20

Mi az a photoageing?

Leégtél?

2016-09-20

Mi az erythema?

Melanogenesis, avagy a bőrbarnulás

2016-09-20

Mi a melanogenesis?

Magasabb tesztoszteron szint a szoláriumtól?

2016-09-20

A szolárium és a férfiak?

Neked milyen a bőrtípusod?

2016-09-20

A fehér bőrű embereket négy bőrtípusba sorolhatjuk I.-től IV.-ig.

Praktikus barnaság

2016-09-20

 

 A lebarnult bőr biztosítja a legjobb fényvédelmet. A szoláriumok előnye az a tény, hogy ellenőrzött és pontosan adagolt barnulást kínálnak minden egyes bőrtípusnak - ellentétben a természetes napozással - , mivel a szoláriumban lehetséges az egyénre szabott barnulás. Ehhez nyújt segítséget, az egyedi szolirend, melyet néhány perc alatt kikalkulálhatsz.

Mi az intelligens cső?

2016-09-22

Mint a tengerparti nap, úgy símogat és úgy melegíti bőrünket, miközben a megfelelően beállított UVB sugárzás biztonságosan és megégés nélkül hozza létre az új pigmentációt, míg a megfelelő mennyiségű és megfelelő ideig ható UVA sugárzás kényelmesen lebarnítja a bőrt.

Bejegyzéseink

2021-05-17

Tedd hatékonyabbá a szolizást és használj krémet Te is!!

2021-04-19

Solar Cabin One

2021-04-17

BROWN SUGAR COVERED STRAWBERRIES

Rólunk mondták

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!