Magasabb tesztoszteron szint a szoláriumtól?

Magasabb tesztoszteron szint a szoláriumtól?

2016-09-20

A szolárium és a férfiak?

A férfitest elegendően nagy mennyiségű D-vitaminnal való ellátásának pozitív hatásai vannak a tesztoszteron értékekre. Erre az eredményre jut a grazi Orvosi Egyetem egy tanulmánya. A vizsgálat szerint azoknak a férfiaknak, akiknek a vére legalább 30 nanogramm/ml D-vitamin szinttel rendelkezik, lényegesen magasabbak a tesztoszteron értékei, mint azoknak a férfitársaiknak, akiknek alacsonyabb a D-vitamin szintjük. A tanulmány azt is bizonyítja, hogy a legfontosabb férfi nemi hormonok átlagértéke az év folyamán ugyanolyan ingadozásokat mutat, mint a D-vitamin szint. Októbertől, a téli félév kezdetétől mindkét érték csökken, és a mélypontot márciusban érik el. Tehát azok a férfiak, akik ügyelnek arra, hogy testük a minimálisan elegendő D-vitaminnal legyen ellátva, tesztoszteron-háztartásuknak és ezzel libidójuknak is jót tesznek. A D-vitamin az UV-sugárzás serkentő hatása révén, 90 százalékban a bőrön keresztül képződik, ezért a férfiak nem csak vonzerejüket növelhetik egy kis téli barnulással, hanem libidójukat is.


Bejegyzéseink

2021-01-26

Hyaluron

2021-01-19

Tirozin

2021-01-02

Mennyire ismered a saját bőröd?

Rólunk mondták

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!