Mi az intelligens cső?

Mi az intelligens cső?

2016-09-22

Mint a tengerparti nap, úgy símogat és úgy melegíti bőrünket, miközben a megfelelően beállított UVB sugárzás biztonságosan és megégés nélkül hozza létre az új pigmentációt, míg a megfelelő mennyiségű és megfelelő ideig ható UVA sugárzás kényelmesen lebarnítja a bőrt.

Az eredmény:
• Nincs bőrpirosság!
• Biztonságos és egyenletes barnulás!
• Kevesebb bőrfeszülés!


Az európai szabályozás szerint a szoláriumok által kibocsátott maximális UV sugárzási érték (erythemásan súlyozva) 0,3 W/m² lehet. Ennek értelmében született meg a Superbronz EU 0.3, amely az ésszerű, intelligens barnulás idejét hozta el.

Az európai szabályozás szerinti csövekkel a barnulás biztonságos, nem fordulhat elő bőrpír még érzékeny bőrűek esetében sem. Igaz, hogy hosszabb barnítási időre lesz szükség ( kb. 15-25 perces barnulási idők). Ennek megfelelően inkább a szoláriumozás kozmetikai hatásai állnak a témakör középpontjában. Így bárki, még a fehér bőrűek is élvezhetik az UV-sugárzás biopozitív hatásait ( D-vitamin termelés, bizonyos betegségek kockázatának csökkentése, hangulatbefolyásoló hatás, stb.), melyeket most relaxálva, 15-25 perces kikapcsolódás közben élvezhetünk.

Ebből az ábrából kitűnik, hogy a biztonságos napozás a 0.3-as gépekkel érhető el, mivel a bőrpirosság, bőrégés csak 20 perc után jelentkezik. De a barnasághoz és az új pigmentek létrehozásához is 10-15 percet kell napozni.
Az Európai Bizottság célja a szabályozással mindenképpen a bőrégés lehetőségének a csökkentése. Mivel a használati időt nem tudják korlátozni, ezért az erősséget (UVB tartalmat) csökkentették.


Számos külföldi országban átálltak már a mérsékelt UV-sugárzást kibocsájtó csövek, berendezések használatára, és az ottani tapasztalatok szerint a rendszer működik, a pigmentáció lezajlik, a bőr szépen lebarnul.

Mi az, amiben más a 0,3-as cső?

• Biztonságos, szabályozott kereteken belüli barnulást biztosít.
• Veszélyeket nem hordoz.
• Lehetőséget ad pihenésre, relaxációra, kikapcsolódásra.
• A szoláriumozás pozitív hatásai érvényesülnek (D-vitamin termelés, téli depresszió ellen, erősíti az immunrendszert, megakadályozza a csontritkulást, csökkenti a mell-, vastagbél és prosztatarák kockázatát).
• Nem éget, nincs bőrpír.
• Fehér bőrűek is használhatják.

 


Bejegyzéseink

2021-01-26

Hyaluron

2021-01-19

Tirozin

2021-01-02

Mennyire ismered a saját bőröd?

Rólunk mondták

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!